Kako uplatiti novac na internet kladionice?

Svaka kladionica nudi više načina za uplatu novca.Uobičajeni nacini uplate novca na račun kod internet kladionica su detaljnije opisani ispod.

Kreditne kartice - Poklon Kartice - Debitne kartice

Najednostavniji i najjbrži način za uplatu novca je uplata kreditnim,debitnim ili poklon karticama. Kreditne kartice koje gotovo sve internet kladionice primaju su Visa i Mastercard kartice,Maestro.Diners i American Express vecina online klsadionica ne prihvata.Provjerite kod svoje banke da li je omogućena upotreba kartice na internetu. Internet kladionice ne primaju debitne kartice kao Maestro, Visa Electron. Uplata je instantna. Prilikom prebacivanja novca sa kreditne kartice internet kladionice ce zahtjevati da upišete CVC broj. Card Verification Code su posljednje tri znamenke niza brojeve koje cete pronaci na poledini kreditne kartice: Sve bolje online kladionice imaju zaštitnu proceduru kako bi se sprijecile kriminalne radnje,kradu, pranje novca... To su mjere koje služe i za vašu zaštitu. Prije prve upotrebe kreditne kartice morate proci sigurnosu proceduru. Trebate fotokopirati ili skenirati kreditnu karticu sa obje strane.Potrebno je skenirati vašu licnu kartu ili pasos pa ih onda poslati faksom ili emailom internet kladionici. To je standardni proces verifikovanja kreditnih kartica kod internet kladionica. Ovaj proces verifikovanja obaviti samo jednom za svaku kreditnu karticu. Nakon toga se uplata radi jednostavno na web sajtu internet kladionice. Ako želite dodati novu karticu ili promjenite karticu ovaj proces cete morati ponoviti. Nakon obavljene sigurnosne procedure, možete normalno prebacivati novac sa svoje kartice na racun kod kladionice. Kod ljudi opravdano postoji strah od upotrebe kreditnih kartica na internetu i na internet sajtovima, medutim on je u slucaju rada sa provjerenim i poznatim kladionicama neopravdan. Poznate kladionice upotrebljavaju stroge sigurnosne sisteme kako bi u najvecoj mjeri mogli svojim korisnicima garantirati sigurno kladenje.

Moneybookers - Skrill

Moneybookers koji je od skoro promjenio ime u SKRILL je najbolji i najjeftiniji nacin za transfer novca preko interneta. S njim možete slati i primati novac, prebacivati na razne racune, kupovati i placati na internetu. Vrlo je pouzdan i jednostavan za upotrebu. Moneybookers Skrill je sistem online naplate poput paypal-a. Dakle, otvaranjem racuna na moneybookers sticete mogucnost primanja novca od kupaca širom sveta. Sistem naplate je isti kao kod paypala-a, tj. da biste poslali nekom novac potrebno je da uneste samo njegovu email adresu i iznos koji želite da pošaljete. Isto tako kupac može vama da placa za razne usluge.Vecina kladionica ga podržava. Isplate i uplate su brze i u roku par radnih dana, a kladionice uglavnom ne uzimaju proviziju na transfere pomocu moneybookers servisa. Osim Moneybookers za uplate kod internet kladionica možete koristiti i druge servise za internet placanje poput Neteller, WebMoney..... Za ljude sa prebivalištem u EU Skrill Moneybookers izdaje i plasticnu Mastercard koja je vezana za Skrill račun a kojom se novac sa Skrill računa može podizati na bankomatima ili plaćati u trgovinama.

Banner 468x60

Otvaranje računa je potpuno besplatno - Skrill Moneybookers

Plastična Skrill Moneybookers Mastercard kartica je dostupna u Hrvatskoj od kako je Hrvatska postala članica EU

Neteller

Neteller je, kao i Skrill Moneybookers, suvremen i brz nacin online placanja. Korisnik može brzo uplacivati i isplacivati novac s online kladionica, kockarnica,online kasina i poker soba. Takoder se može trenutacno i besplatno primati i slati novac prema drugim Neteller računima. Za nadopunu Neteller racuna može se koristiti bankovna doznaka, debitna kartica ili kreditna kartica. Neteller svojim korisnicima nudi i besplatno izdavanje Net+ Prepaid Mastercard kartice s kojom se može placati na bilo kojem prodajnom mjestu bez naknade. Naknada za podizanje novca na bankomatu je 4 EUR, a provizija mjenjacnice ako se mijenjaju valute je 2.95%.

Plasticna kartica je dostupna u Hrvatskoj i Srbiji

Dobre vijesti za online kladionicare stigle su nam iz kompanije Netteler.Netteler od skoro izdaje gradjanima Srbije i Hrvatske a koji imaju otvoren racun kod Nettelera ATM Mastercard karticu.Mastercard kartica je vezana za netteler racun.Sa kartice je moguce podizati novac na svim bankomatima i placati sirom planete.Netteler kao metod za uplate i isplate prihvataju skoro sve online kladionice.Neteller je vrlo slican Paypalu i Moneybookersu ,i radi na istom principu.Neteller omogucava da novac s vašeg netteler racuna prebacite na neki drugi netteler racun isto tako da novac uplacujete ili isplacujete s gotovo svih online kladionica.Mastercard karticu mozete zatraziti nakon sto verifikujte svoj netteler racun.verifikacija se obavi tako sto posaljete skenirane dokumente,nakon 1-2 dana vas racun ce biti verifikovan i onda mozete zatraziti besplatno mastercard karticu koja na vasu adresu stize u roku 21 dan.Obicno kartica stigne za 10 dana a nakon par dana u posebnom pismu i PIN kod.

Otvorite besplatno NETELLER racun

Paysafe kartice

Paysafe kartica je kartica koja se kupi, kao i predplatna kartica za mobitel.. Trenutno se mogu kupiti samo u zemljama EU na kioscima, benzinskim pumpama, ali se mogu upotrebljavati iz bilo koje zemlje. Paysafe kartice podrzavaju uglavnom sve online kladionice.Kada kupite paysafe kartice, otkrijete sakriveni pin od 16 znamenki koji cete upisati kod internet kladionice. Paysafe kartice postoje u vrijednostima od 10, 25, 50 ili 100 eura. Uplata je instantna. Paysafe kartice se u BiH i Hrvatskoj mogu nabaviti preko sajta(www.payingsafer.com) a u Srbiji preko sajta (www.paynet.co.nr).

Bankovni transfer

Bankovni transfer odnosno devizna doznaka ili Wire transfer je jedna od metoda uplate. Da bi mogli napraviti bankovni transfer trebate imati devizni racun.Prije uplate na sajtu online kladionice zapisite njihove podatke, adresu, ime kompanije,banke, broj racuna ,SWIFT kod ili IBAN kod. Ove informacije cete dobiti kod internet kladionice kada odaberete Bankovni transfer kao sredstvo uplate.Ove informacije predate u vasoj banci isto tako potrebno je da na vasem deviznom racunu imati dovoljan iznos koji namjeravate uplatiti,kad sluzbenik banke napravi bankovni transfer vama se sa vaseg deviznog racuna skidaju sredstva i ta sredsva ce biti za najvise 2-3 dana doznacena internet kladionici i tada ce te moci da ih koristite.

Western Union

Western Union Money Transfer je usluga primanja i slanja ekspres doznaka posredstvom americke kompanije Western Union koja omogucava najbrži nacin slanja novca diljem svijeta. Western Union je jedna od najstarijih svjetskih kompanija s tradicijom od 150 godina koja svoje usluge pruža u više od 185 zemalja, na više od 100.000 lokacija pa je to najveca mreža za prijenos novca na svijetu. . Njihova mjesta za uplate i isplate možete pronaci u bankama i poštama, oznacene karakteristicnim žuto-crnim logom. Ne treba vam nikakav bankovni racun, samo donesite iznos koji želite prebaciti. Dobiti cete plavi obrazac koji trebate popuniti, a potrebne informacije i objašnjenja kako popuniti dobiti cete na sajtu internet kladionice kada odaberete Western Union kao nacin uplate.

Vodić kroz online klađenje

Najcešca pitanja vezana za internet kladionice

Ako se prvi put srecete sa online kladionicama, ovde smo postavili najcesca pitanja i dileme sa kojima se susrecu svi koji prvi put otkriju online kladionice i svjet online kladjenja. Ako ste se vec iskusan korisnik internet kladionica ,možete slobodno sve ovo preskociti jer ste se vec i sami snašli.

Kako uplatiti novac na internet kladionice?

Kako podici novac sa internet kladionice?

Šta je Skrill?

Kako uplatiti novac na Skrill?

Kako podici novac sa Skrilla?

Šta je Neteller?

Kako dobiti Neteller ATM NET+ Mastrecard?

Šta je Wire Transfer ili devizna doznaka?

Pomoc oko izbora online kladionice?

Šta je Paysafecard?