Klađenje na cijenu Bitcoina

Klađenje na cijenu Bitcoina i ostalih kriptovaluta postaje sve popularnije zbog izuzetno vekih  pomaka u cijeni ,padova cijene i rasta na kojima se mogu ostvariti velike zarade.Ovde se ustvari radi o klasicnom trgovanju kao na redovnim berzama akcija ili neke robe samo što se ovde trguje bitcoinom i ostalim kriptovalutama.Kada cijena pada kupi a kad cijena naraste prodaj.

Gde se kladiti (trgovati) na cijenu Bitcoina ?

Na internetu postoji nekoliko stotina online berzi na kojim svako moze da otvori račun poput računa u internet kladionicama.Procedura je potpuno ista kao i kod online kladionica

Najveća i najpopularnija berza kriptovaluta  je Binance

Kako se registrovati na Binance?

KORAK 1: Idite na web sajt Binance

KORAK 2: REGISTRACIJA

Kliknite na  “Registriraj se” u gornjem desnom kutu web stranice i unesite potrebne podatke. Lozinka mora sadržavati velika i mala slova te brojke, najkraće od 8 znakova.Nakon toga provjerite svoj email gdje ćete primiti potvrdni email za dovršetak registracije.

Kako uraditi depozit na Binance?

Nakon što ste potvrdili svoj račun, možete se prijaviti. Nakon što ste se prijavili vidjeti ćete više opcija. U gornjoj traci pod Funds nalaze se opcije Deposit, Withdraw te Transaction History.

Idite na opciju Deposit. Tada će se pojaviti 2 odjeljka. Sa lijeve strane možete odabrati kriptovalutu koju želite iskoristiti za depozit, a sa desne prethodne depozite. Binance ne prima fiat valute EUR,USD itd  za depozit, isključivo Bitcoin i druge kriptovalute . Dakle da bi trgovali na Binance prvo trebate imati Bitcoin ili    neku drugu kriptovalutu.

Kako da nabavim Bitcoin ili neku kriptovalutu?

Dvije najprikladnije metode za početnike su kupnja preko  mjenjačnica ili kupovina putem Bitcoin bankomata.

U Hrvatskoj najpoznatija je mjenjacnica Bitstore.Oni pored online prodajepreko sajta imaju i dva otvorena fizička ureda u Zagrebu i Splitu.

U Bosni je najbolja loklana mjenjacnica  BCX.ba.Kod njih možete kupiti bitcoin direktnom uplatom u lokalnim bankama.

U Srbiji najbolja mjenjačnica je ECD.rs.Kod njih možete kupiti bitcoin kreditnom karticom ili uplatom kod lokalne banke.Oni su i vlasnici više od 10 Bitcoin bankomata na kojim isto možete kupiti ili prodati Bitcoin.Lokacije bitcoin bankomata možete naći na njihovom sajtu

Bitcoin možete kupiti i preko poznate online  mjenjačnice coinmama.Na coinmama  možete jednostavno kupiti Bitcoin kreditnom / debitnom karticom .

Kako trgovati na Binance berzi?

Da bi pristupili platformi za trgovanje kliknite na “Exchange -> Basic“.

Video tutorijal