Vrste slot igara

Iako danas ima preko 100 različitih varijanti slot igara, one se ponajprije dijele na tzv. klasične i videoslot igre. U prošlosti ove dvije vrste su razlikovale u samim tehnologijama kojim su napravljene. Klasične slot igre su bile čisto mehaničke igre u kojima su se okretala pravi bubnjevi. Kasnije jačanjem računalne industrije su nastale videoslot igre koje se zasnivaju na elektronici i nemaju prave bubnjeve. Danas su zapravo sve slot igre videoslotovi, ali one slot igre sa 3 bubnja se i dalje zovu klasične slot igre.

Klasične slot igre – su slotovi koji imaju 3 bubnja i imaju klasične slot simbole kao što su: riječ “bar”, sedmice, višnje, limuni, zvona i dr. Nastale su iz prvobitnih mehaničkih slot mašina koje su se zvali “Jednoruki Jackovi”. Danas ovakvi slotovi imaju i druge teme, a nude i bonus runde, pa čak i jackpotove. Uobičajeno je da imaju malo isplatnih linija, od 1 – 5.

Videoslotovi – su igre koje pokreće software i nemaju prave bubnjeve, nego su zapravo vrsta videoigara. U pravilu imaju 5 bubnjeva, a može ih se naći i sa 7 bubnjeva. Ove igre imaju vrhunsku grafiku i zvukove, nude bonus runde, desetke isplatnih linija i često razne dopunske mini igre. Videoslotovi također često nude i jackpotove.

Jackpot slotovi – su najpopularniji slotovi jer nude mogućnost da se vrlo malim ulogom osvoje i milijunski iznosi. Funkcioniraju tako se od svake igre dio novca odvaja za jackpot, tako da jackpotovi rastu sve dok ih netko ne osvoji i mogu doseći milijunske iznose. Nakon osvajanja jackpota on ponovo počinje rasti od određenog početnog iznosa kojeg garantira casino.

Bonus slotovi – su slotovi koji nude dodatne načine za dobitak, osim uobičajenih kombinacija na isplatnim linijama. Najčešće su to dodatni besplatni spinovi i mini-igre koje se odvijaju na posebnom ekranu. Ovo su vrlo često najzabavnije igre u casinu.

Posebna svojstva i simboli slot igara

Scatter – je poseban simbol koji služi za osvajanje bonus rundi, besplatnih spinova, pa čak i jackpotova. Da bi osvojili besplatne spinove i bonus runde najčešće je potrebno da se scatter simbol pojavi barem 3 puta bilo gdje na ekranu, a za jackpot je potrebno da se pojavi na svih 5 bubnjeva odjednom.

Wild – je simbol koji zamjenjuje bilo koji drugi simbol na ekranu, osim scatter simbola, i upotpunjuje dobitnu kombinaciju. Wild simbol se može pojaviti na više bubnjeva u nekom spinu, omogućujući tako da odjednom isplačuje i preko 10 isplatnih linija, što često znači i vrlo visoke dobitke.

Autoplay – je svojstvo koje imaju slot igre nekih proizvođača softwarea, a koji omogućuje automatsku igru bez da se mora kliknuti za svaki spin. Dovoljno je odrediti koliko spinova želite odigrati i igra će sama odvrtiti toliko spinova. Ovo je naročito pogodno za jackpot slotove kada se često treba odigrati jako puno spinova da bi se osvojilo jackpot.

Multiplier – je simbol koji umnaža dobitak koji se postigne kod nekog spina. Može se pojavit bilo gdje na ekranu i imati različitu vrijednost, npr. 2x, 5x, 10x itd.

Gde igrati slot aparate online za prave pare

Rang
Sajt
Bonus
Rating
Posjeti
1 €1500 Bonus dobrodošliceT & C Apply Posjeti Detaljno
2 1000 € ukupnog bonusa T & C Apply Posjeti Detaljno
3 Bonus 100% na prvi depozit Posjeti Detaljno
4 Posjeti Detaljno
5 Bonus 150% na prvi depozitT & C Apply Posjeti Detaljno
6 Bonus dobrodošlice za nove korisnike 100 EURT & C Apply Posjeti Detaljno