Online kladionice u Sloveniji 2024

Slovenski igrači mnogo više igraju u stranim online kladionicama nego u domaćim, online strane kladionice daju mnogo bolje kvote i uvjete igračima nego lokalne slovenske kladionice.U skoro svim poznatim internet kladionicama je omogućeno igračima iz Slovenije otvoriti račun i igrati bez ikakvih problema.

Najbolje kladionice u Sloveniji 2024

Bonus dobrodošlice za nove korisnike 200 EUR
100% do 122 € bonusa dobrodošlice
Bonus 50% na uplatu do maximalnih 1.000$
Do 1200% depozita kriptovalutama
Bonus 100% do 120 EUR

Zašto linkovi ka internet kladionicama u Sloveniji ne rade?

Većina stranica online kladionica je u Sloveniji blokirano preko ISP internet provajdera,naročito poznate kladionice kao što su poznata engleska internet kladionica bet365, ili austriska online kladionica bet-at-home. Razlog blokade je taj što se ove strane kladionice bave organiziranjem kockanja na internetu a nemaju odgovarajuću licencu slovenske vlade za poslovanje na slovenskom tržištu.Sličan način zabrane pristupa itnernet kladionicama od prošle godine provodi i Republika Hrvatska,međutim ovakvu zabranu pristupa je veoma lako zaobići i veoma veliki broj slovenačkih igrača se i dalje kladi na stranim online kladionicama koje uredno posluju u EU. Kao što smo već pisali na ovoj stranici u slučaju Hrvatske zabranu je moguće zaobići na dva načina.

1.alternativni link (mirror) – mirror linkovi su alternativni linkovi ka online kladionicama koje kladionice otvaraju.

2.VPN – VPN je virtuelna privatna mreža pomoću koje je vaš internet saobraćaj zaštićen dok prolazi kroz internet, gde je sve javno. Praktično služi za zaštitu vaše privatnosti na internetu. 

Postoje veliki broj servisa koji nude besplatan VPN, ali najlakše je koristiti VPN koji je integrisan u internet preglednik Opera.Vodič kako instalirati internet preglednik Operu i kako uključiti VPN koji je integrisan unutar Opere pogledaj te ovde.Kompletan vodič za igrače iz Slovenije sa najboljim online kladionicama u Sloveniji i svim ostalim potrebnim informacijama možete pronaći na ovom sajtu na slovenačkom jeziku spletne stavnice.

Kako uplatiti na online kladionice iz Slovenije?

Za uplate i isplate igrači Slovenije koriste često Skirll i Neteller. A u posljednje vrijeme jako popularna i kriptovaluta Bitcoin koju već prihvataju mnoge kladionice poput 20bet ili 22bet internet kladionice.

Koje kladionice prihvataju kriptovalute ?

Kriptoptovalute promijenile su svijet online klađenja. Gotovo sve poznatije kvalitetne kladionice omogućavaju korisnicima da se klade koristeći svoje omiljene kriptovalute kao što je Bitcoin na razne sportske događaje, kazino igre i još mnogo toga. Prednost kriptovaluta je transparentnost, sigurnost i brže transakcije u odnosu na tradicionalne valute i banke .Skoro sve online kladionice koje smo propručilina ovoj stranici osim bet365 i bet at home prihvataju kriptovalute

Korisnici mogu uživati ​​u anonimnosti, brzom povlačenju.Međutim, ključno je da odaberete renomirane online kladionice s odgovarajućim licencama kako biste osigurali sigurno i pošteno iskustvo klađenja.

Kako zmjeniti EUR u kriptovalute u Sloveniji i obrnuto ?

Pokom protekle decenije, kriptovalute, predvođene Bitcoinom, revolucionisale su svijet online sportskog klađenjai način na koji razmišljamo o online transakcijama. Kao prva i najpoznatija digitalna valuta, Bitcoin predstavlja temelj moderne ekonomije i simbolizira moć

U Sloveniji, zemlji koja je poznata i po svojim inovacijama i prihvatanju tehnoloških inovacija, mogućnost kupovine i prodaje Bitcoina postala je još dostupnija uvođenjem Bitcoin ATM mašina . Ove mašine, poznate i kao Bitkon automati, omogućavaju vam da brzo i lako pretvorite EUR gotovinu u Bitcoin i obrnuto. Nema potrebe za komplikovanim procedurama registracije na internet berzi. Ovaj članak će rasvijetliti kako funkcioniraju bitcoin mašine i kako stanovnici Slovenije mogu koristiti ove uređaje za kupovinu i prodaju bitcoina i drugih kriptovaluta .

Šta su BTC mašine i kako rade?

Bitcoin mašine, poznate i kao Bitomat ili Bitcoin bankomat ( ATM ), fizički su uređaji koji vam omogućavaju da kupujete ili prodajete Bitcoin za gotovinu. Oni rade slično tradicionalnim bankomatima, ali umjesto obavljanja bankovnih transakcija, Bitcoin bankomati dozvoljavaju transakcije kriptovalutama. Korisnik stavlja gotovinu u mašinu, prati jednostavna uputstva na ekranu i zauzvrat dobija Bitcoin. Ovo se direktno prenosi u njegov digitalni novčanik. S druge strane, on može deponovati Bitcoin i primati gotovinu. Da bi se izvršila transakcija, obično je potrebno skenirati QR kod digitalnog novčanika , koji osigurava da sredstva budu prebačena na ispravnu adresu.

Kako rade Bitcoin mašine?

Kupi Bitcoin: Korisnik bira opciju za kupovinu Bitcoina, skenira QR kod svog digitalnog novčanika, polaže gotovinu i potvrđuje transakciju. Bitcoin se zatim šalje u novčanik korisnika.

Prodaja Bitcoina: Korisnik bira opciju prodaje, šalje određeni iznos Bitcoina na adresu koju generiše mašina i prima gotovinu nakon potvrde transakcije.

Prednosti korištenja Bitcoin mašina

Jednostavnost i brzina: Kupovina ili prodaja Bitcoina putem mašine je brza i laka, bez dugih procedura registracije ili verifikacije identiteta uobičajenih na internet berzama.

Anonimnost: Iako neke mašine zahtevaju verifikaciju identiteta, mnoge dozvoljavaju transakcije sa visokim stepenom anonimnosti, što je atraktivna karakteristika za neke korisnike.

Pristupačnost: Bitcoin mašine su fizički dostupne na javnim mestima kao što su tržni centri, prodavnice i aerodromi, čineći kriptovalutama lakim za pristup svakodnevnim korisnicima.

Trenutne transakcije: Bitcoin bankomat transakcije se obično završavaju trenutno, što znači da korisnici brzo primaju Bitcoin ili gotovinu. U poređenju sa drugim metodama kupovine kriptovaluta, kao što su onlajn berze ili berze, bitcoin mašine nude jedinstvenu kombinaciju lakoće, brzine i pristupačnosti. To ih čini posebno privlačnim korisnicima koji žele brzo i neprimjetno ući ili izaći iz svijeta kriptovaluta s gotovinom u ruci. Brzina i pristupačnost su razlog zašto su Bitcoin mašine privlačne korisnicima koji žele brzo i bez komplikacija ući u svijet kriptovaluta (ili izaći iz njega s gotovinom u ruci). Postoji nekoliko specifičnih prednosti korištenja bitcoin mašina u odnosu na druge opcije za kupovinu i prodaju kriptovaluta, kao što su internetske razmjene.

Prednosti Bitcoin mašina u odnosu na online berze

Trenutna transakcija: Bitcoin mašine omogućavaju trenutne transakcije. Kada korisnik uplati gotovinu ili potvrdi prodaju, kriptovaluta se odmah prenosi u njegov novčanik ili se izdaje gotovina, bez čekanja bankovnih transfera ili obrade transakcija koje su tipične za online razmjene.

Jednostavnost upotrebe: Nema potrebe da kreirate nalog ili prolazite kroz složene procese verifikacije identiteta, koji su često potrebni na internet berzama, za kupovinu ili prodaju putem bitcoin mašine. Ovo čini pristup kriptovalutama bržim i lakšim za sve nivoe korisnika. Anonimnost: Iako je nekim mašinama potreban ograničen oblik identifikacije za veće transakcije, oni nude veći stepen anonimnosti u poređenju sa onlajn razmenama, gde se podaci o transakcijama i korisnicima često pohranjuju i mogu postati meta hakerskih napada.

Fizička lokacija: Prisustvo fizičke lokacije korisnicima daje dodatni osjećaj sigurnosti jer mogu fizički posjetiti mašinu i odmah primiti gotovinu ili položiti novac, za razliku od čekanja da se transakcije obrađuju putem online platformi.

Izbjegavanje bankovnih ograničenja: Korisnici mogu izbjeći potencijalna ograničenja ili kašnjenja povezana s bankovnim transferima i međunarodnim transakcijama koje su uobičajene kada se koriste internetske razmjene.

Lokacije bitcoin mašina u Sloveniji

Pretraživanje Bitcoin mašina u Sloveniji postalo je jednostavno korištenjem internetskih resursa kao što je bitomat.com . Ova web stranica služi kao centralizirani resurs za otkrivanje lokacija Bitcoin mašina širom zemlje, kao i pruža uvid u specifikacije svake mašine, kao što su podržane kriptovalute, opcije kupovine i prodaje i radno vrijeme. Lokacije za kupovinu Bitcoina sa mašina: Ljubljana (Slovačka) Ljubljana (Kotnikova) Maribor itd

Koje su slovenske domaće internet kladionice?

U sloveniji postoji samo jedna domaća online kladionica a to je e-stave. U usporedbi sa stranim kladionicama, e-stave je manje konkurentna i manje prilagođene korisnicima.Na e-stave su dosta manje kvote kao i dosta manja ponuda za klađenje nego na stranim kladionicama.