Online kladionice u Srbiji

Zabrana uplata na strane online kladionici u Srbiji

U Srbiji već nekoliko godina traje zabrana uplata novca na bilo koji strani sajt koji ima veze sa stranim popularnim online kladionicama. I ranije je pokušavana zabrana, jer time država kao štiti svoje domaće kladionice koje plaćaju porez. Banke su dobile direktivu da se ne smije raditi plaćanje putem kartica svim stranim firmama koje se bave gamblingom(kladjenjem). A kako banke to znaju? Pa vrlo jednostavno. Prilikom svake transakcije karticom, ona strana koja naplaćuje je dužna banci poslati kod (broj) kojim se bliže objašnjava svrha transakcije. Svaka firma, kompanija koja se bavi igrama na sreću naplaćuje kreditnim karticama preko neke od svjetskih banaka i porcesora kartica. A one su dužne proslijediti broj 7995 što je znak da se radi o gambling kompaniji i gambling transakciji, što znači naplati od strane kazina, kladionice, poker sajta ili nečega sličnog. I banka u tom slučaju blokira tu transakciju.Država time ograničavala ljubitelje klađenja na očajne jako loše domaće kladionice koje su po svim mjerilima daleko lošije nego poznate globalne kladionice.To je isto kao natjerati ljubitelje automobila da kupe Jugo, a oni žele da kupe BMW-a.

Srećom, postoje alternativni načini plaćanja na Internetu preko kojih se mogu zaobići ova ograničenja. Od najpopularnijih tu su Skrill (Moneybookers) i Neteller. Skrill i Neteller su jedni od najpoznatijih eWallet (elektronski novčanik ili banka) sistema.

Postupak je prilično jednostavan.
Da napomenem da ovo upustvo važi i za ljubitelje klađenja iz Bosne i Hercegovine jer i tamo se na isti način blokiraju uplate i uvedena je zabrana uplata na online kladionice iz Bosne i Hercegovine.

Šta mi je potrebno da uplatim na online kladionicu iz Srbije?
Potrebno je imati otvoren Neteller i Skrill račun ,kao i kreditnu ili debitnu karticu koja podržava plaćanje na internetu,ako ste iz Srbije možete koristiti VISA Virtuon kartice od Raiffeisen i Intesa Banke. Ovo su debitne kartice koje rade na principu prepaid kartica, dakle koliko novca uplatite toliko možete i potrošiti. U Bosni i Hercegovini koristite VISA debitne kartice Raiffeisen banke, VISA Prepaid Hypo Alpe Adria ili VISA Electron Nove Banke.

Ako ne znate šta je neteller i skrill,prvi put se srećete sa skrilom i netellerom i nemate već otvoren neteller i skrill račun onda pogledajte ovo upustvo za srkrill i upustvo za neteller koje će vam pomoći da se snađete,kako da otvorite nalog,kako da radite transakcije i slično.
Oni koji imaju iskustvo sa netelerom i skrilom ovo mogu da preskoče.

Kako da uplatim na online kladionicu iz Srbije?

Prvo se logujte na skrill račun.Izaberite opciju za Depozit odnosno “Upload” pod “Balance” sa desne strane monitora,izaberite opciju “Credit/Debit Card” kao nacin uplate na Skrill,kliknite na non-gambling opciju kao svrhu uplate depozita.Non gambling opcija označava da novac koji deponujete na vaš Skrill neće biti upotrebljen za klađenje.Ukoliko uplaćujete sa nove kartice koju do sada niste koristili na Skrillu onda kliknite na “Add new card” na “Credit/Debit Card” i unesite potrebne podatke sa kartice koju povezujete sa Skrillom broj kartice, datum važenja, i CCV validacioni kod.Dakle ne zaboravite izaberite non-gambling kao svrhu uplate depozita

A zatim idete na vaš Neteller račun. ULogujte se na Vas Neteller nalog.Idite na opcije depozit tako što ćete kliknuti “Money In” , iz menija sa desne strane u Neteller racunu, kako bi uplatili depozit na vaš Neteller nalog.Kao opciju za uplatu depozita izaberite “Skrill“.Prebacite novac sa vašeg Skrill na vaš Neteller račun.I to je to.Novac sa Netellera možete bez bilo kakvih ograničenja prebaciti na bilo koju online kladionicu.

Druga mogućnost

Druga mogućnost da zaobiđete ograničenja je da koristite Bitcoin globalnu kriptovalutu.Možda će vam se sve ovo učiniti mnogo komplikovano ali u stvari nije,sve je dosta brzo i jednostavno.
Jednostavno otvorite nalog na poznatoj svjetskoj mjenjačnici cex.io,kupite bitcoin karticom a zatim ga prebacite jednostavno na skrill ili netller ili se direktno kladite na onim online kladionicama koje podržavaju bitcoin za uplate i isplate.Obavezno pogledajte Bitcoin upustvo

Online kaldionice za Srbiju

Ovo su preporučene kladionice za igrače iz Srbije jako kvalitetne i popularne online kladionice sa jako velikom ponudom za klađenje,najboljim kvotama,bonusima za nove igrače,klađenjem uživo i direktnim prenosima utakmica i drugih sportskih događaja

Rang Sajt Bonus Rating Posjeti
1 Bonus dobrodošlice za nove korisnike 200 EUR Posjeti Detaljno
2 150€ + 5€ besplatno bez depozita Posjeti Detaljno
3 Najbolja kladionica Posjeti Detaljno
4 €25 Besplatna opklada Posjeti Detaljno
5 100% bonus na prvu uplatu sve do 100EUR Posjeti Detaljno
6 10% bonus na prvu uplatun sve do 50EUR Posjeti Detaljno