Pravila pokera

Seven Card Stud

Seven Card Stud je nekad bio najpopularnija vrsta pokera. Bilo je to prije nego što je Texas Hold’em zavladao poker svijetom. Seven Stud je jako različit i od Omahe i od Texasa i zahtijeva prilično strpljenja. No, riječ je o zanimljivoj igri koja može biti vrlo isplativa, ukoliko zavladate izazovima koje ona postavlja pred igrače. Prije početka igre, svaki igrač mora staviti ante, iznos koji osigurava da je nešto novca u potu. U Seven Studu nema zajedničkih karata. Umjesto toga,  djelitelj djeli u smjeru kazaljke na satu, svakome igraču tri karte. Prve dvije su zatvorene, a treća je otvorena.

88$ BONUS BEZ DEPOZITA T & C Apply

Seven Card Stud se sastoji od pet rundi povisivanja, koje se odvija u smjeru kazaljke na satu. Ako 2 ili više igrača imaju jednako jaku dobitnu kombinaciju, pot će biti podijeljen između tih igrača. Ako postoji ostatak novca u potu kojeg se ne može podijeliti, taj će ostatak biti dodijeljen igraču koji ima jaču kartašku boju. Redosljed boja je: tref, karo, srce, pik.

Nakon što se podijele prve tri karte, igra počinje tako da igrač sa najslabijom otvorenom kartom stavi ulog koji se naziva bring-in. Ako 2 ili više igrača imaju jednaku najslabiju kartu bring-in se određuje po kartaškoj boji i to od trefa do pika. Nakon što je bring-in stavljen, svaki igrač (počevši od igrača lijevo od bring-ina) može baciti, pratiti, povisiti za iznos koji je određen limitom partije.

Nakon toga se dijeli još jedna otvorena karta. Igrač koji ima najjače 2 otvorene karte započinje ovu rundu povisivanja. Jedino u ovoj rundi povisivanja, ako igrač ima otvoreni par, može povisiti za dvostruki iznos limita.

Nakon toga se dijeli još jedna otvorena karta (treća otvorena, a ukupno peta). Igrač s najjačom otvorenom kombinacijom započinje povisivanje. To se ponavlja i sa sljedećom otvorenom kartom (ukupno šestom). Posljednja sedma karta (river) se dijeli zatvorena. Povisivanje u toj zadnjoj rundi započinje igrač koji je započeo prethodnu rundu povisivanja. Nakon završetka povisivanja igrač koji ima najjaču ruku u showdownu (pokazivanju karata), ili igrač čije povisivanje nitko nije pratio, osvaja pot.

Texas  Hold’em

Texas  Hold’em je najjpoznatija vrsta pokera na svijetu. Riječ je o naizgled jednostavnoj, ali u stvari vrlo kompleksnoj igri koja zahtijeva mnogo znanja i strpljenja. Texas Hold’em možemo najjednostavnije opisati kao igru u kojoj svaki igrač (igrača može biti između 2 i 10) sa svoje dvije karte (hole cards) i pet zajedničkih karata (community cards) pokušava ostvariti najbolju kombinaciju od pet karata. Za razliku od Omahe on pritom može koristiti svoje dvije ili jednu kartu, a nekad će se dogoditi da je najjača kombinacija na stolu, dake u zajedničkih pet karata, pa tada ne koristi ni jednu svoju kartu već igra samo sa zajjedničkim kartama (igra board). Jedan igrač se u igri uzima kao djelitelj (button). Njegova pozicija se pomiče u smjeru kazaljke na satu nakon svake partije. Pozicija djelitelja (buttona) je najpovoljnija pozicija u igri, jer se tokom partije on izjašnjava posljednji, što mu daje prednost u odnosu na ostale igrače. Obavezni ulozi u svakoj partiji su mali i veliki blind. Prvi igrač lijevo od djelitelja ulaže mali blind. On ulaže novac prije nego što je vidio karte. Drugi igrač lijevo od djelitelja ulaže veliki blind i također ulaže novac prije nego što je vidio karte. Novac koji treba uložiti ovisi o levelu na kojem se igra.

Npr. level 5/10 znači da mali blind iznosi 5 a veliki blind 10. Nakon što se uplate blindovi započinje se s podjelom karata. Prva karta se dijeli malom blindu, dok posljednji karte dobiva djelitelj (button). Dijeli se u smjeru kazaljke na satu. Svaki igrač dobiva dvije zatvorene karte. Nakon što se podijele prve dvije karte započinje sa sa prvom rundom povisivanja. Svaki igrač može platiti iznos jednak velikom blindu, povisiti ili baciti karte. Prvi se izjašnjava igrač lijevo od velikog blinda, a ostali se nastavljaju izjašnjavati u smjeru kazaljke na satu. Nakon što se završi sa prvom rundom povisivanja, dijele se tri zajedničke karte koje se nazivaju flop. Nakon podjele flopa započinje nova runda povisivanja. Prvi se sad izjašnjava igrač prvi lijevo do buttona u smjeru kazaljke na satu. Takav će redoslijed izjašnjavanja biti i u preostale dvije runde povisivanja. Nakon završetka povisivanja dijeli se nova karta, četvrta zajednička, koja se naziva turn. Započinje nova runda ulaganja koja je ista kao i prethodna. Nakon završetka ulaganja se dijeli posljednja karta (river). Proces ulaganja je identičan onome na flopu i turnu. Igra završava nakon što završi ulaganje na riveru. Dolazi ili do pokazivanja karata (showdowna), gdje igrač sa najjačom kombinacijom karata dobija pot, ili pak igračevo povisivanje nitko ne prati, pa on dobija pot bez pokazivanja karata.

Omaha

Omaha je vrsta pokera u kojoj svaki igrač dobiva 4 karte koje pripadaju samo njemu (hole cards). Osim njih postoji i 5 zajedničkih karata (community cards). Svaki igrač pokušava dobiti najjaču ruku koristeći obavezno svoje 2 karte i 3 zajedničke karte. Dakle za razliku od Texas Hold’em-a ne  može raditi kombinacije koristeći samo jednu svoju kartu i četiri zajedničke. Sistem igre je isti kao u Texasu, osim što igrači dobivaju četiri umjesto dvije karte. U Omahi je jedan igrač djelitelj (button). Dijeljenje počinje tako da se prva karta dijeli osobi lijevo od buttona, u smjeru kazaljke na satu. Button dakle dobiva karte zadnji. Svakome se igraču podijele četiri zatvorene karte. Prvi igrač do djelitelja (buttona) ulaže mali blind i to prije nego što je vidio karte. Novac kojega treba uložiti određen je levelom (visinom) na kojem se igra.

Npr. level 2/4 znači da je mali blind 2 a veliki blind 4. Drugi igrač do djelitelja (buttona) ulaže također novac prije nego što je vidio karte, taj se novac naziva veliki blind. Nakon što se podijele karte, započinje se sa ulaganjima. Prvi se izjašnjava igrač lijevo od velikog blinda, koji da bi sudjelovao u igri mora uplatiti minimalno iznos velikog blinda. Nakon njega se izjašnjavaju ostali. Ulaganje igrača se nastavlja u smjeru kazaljke na satu i jednako je kao i u Texas Holdemu. Kad se završi sa prvim krugom ulaganja dijele se tri zajedničke karte koje se nazivaju flop. Nakon što se flop podijeli započinje nova runda povisivanja koja teče na način i u smjeru kao i povisivanje u prethodnom krugu. Igrač, dakle, može povisiti ulog (bet), propustiti ulaganje (check) ili odustati (fold). Zatim se okreće nova, četvrta, zajednička karta, koja se naziva turn. Ponavlja se proces ulaganja kao i u prethodnim rundama. Zatim se okreće posljednja, peta zajednička karta, koju nazivamo river. Proces ulaganja se ne razlikuje od prethodnih rundi ulaganja. Igra završava nakon što se završe ulaganja. Dolazi ili do showdowna, gdje igrač sa najjačom kombinacijom dobiva pot, ili pak igračevo ulaganje nitko ne prati i tada on dobiva pot bez pokazivanja karata (showdowna).

€200 Dobrodošlice Bonus + €2 Unibet Open TicketT & C Apply