Najbolje kripto kladionice

Kriptovalute su postale jedan od najpopularnijih načina plaćanja u online kladionicama i sportskom klađenju. Možda ste do sada koristli Visa i druge kartice za uplate i isplate na online kladionice , ali kriptovalute predstavljaju još bolju alternativu.Kladioničari preferiraju kriptovalute jer nude anonimnost, skoro trenutna povlačenja i niske nahnade .

Kriptovalute omogućavaju zaobiđete posrednike kao banake za usluga i obrade plaćanja. To znači da ste u potpunosti odgovorni za svoja sredstva i njihovo čuvanje.

Na našoj listi, sastavili smo listu najboljih kladionica ove godine koje podržavaju uplate i isplate kriptovalutama . Ovi brendovi su se već pokazali kao jedni od najzapaženijih operatera na tržištu. Imaju puno bonusa i širok izbor različitih sportova. Dodatne informacije o svakoj od online kladionica, kao i njihove jedinstvene ponude i funkcije dostupne su u nastavku.

Rang
Sajt
Bonus
Rating
Posjeti
1 Bonus 50% na uplatu do maximalnih 1.000$ Posjeti Detaljno
2 100% do 122 € bonusa dobrodošlice Posjeti Detaljno
3 Bonus 100% do 120 EUR Posjeti Detaljno
4 Do 1200% depozita kriptovalutamaT & C Apply Posjeti Detaljno
5 100% sve do 1 Bitcoina (BTC) Posjeti Detaljno

Koja je najbrža i najeftinija kriptovaluta za transakcije?

Bitcoin je najbolja valuta sa sitne transakcije.Bitcoin transakcije ako se šalju preko bitcoin lightning networka su trenutne a provizije su svega nekoliko centi .Preko bitcoin lightning networka možete poslati i bitcoin u protuvrijednosti svega 1 centa.Dok je bitcon on chain mreža nešto sporija i transakcije su dosta skuplje ali je najsigurnija za slanje i primanje većih iznosa

Tradicionalni način plaćanja kao VISA,MASTERCARD protiv kriptovaluta: u čemu je razlika

Postoje dvije vrste online kladionica. Stare online kladionice koji postoje već duže vrijeme koje koriste pretežno fiat novac (EUR – USD) i stare načine uplata i isplata kao Visa i druge kartice,bankovni transferi ili e novčanici kao Skrill,Neteller itd . Ove kladionice su dodale kriptovalute kao dodatnu opciju plaćanja zato što prepoznaju potencijal i koliko su kriptovalute moćne u online transakcijama

Ove kladionice prema zadanim postavkama pretvaraju vašu kriptovalutu u fiat za svaki vaš depozit. Na primjer, kada deponujete Bitcoin ili neku drugu kriptovalutu na takvu kladionicu, oni ih pretvaraju u eure ili usd po trenutnom kursu . Na ovaj način vas štite od bilo kakvih potencijalnih promjena cijena kriptovaluta

S druge strane postoje online kladionice koje su se fokusirale isključivo na kriptovalute i klađenje kriptovalutma kao glavnim sredstvom plaćanja , ne prihvatajući ništa drugo sem kriptovaluta kao način plaćanja.Ova vrsta kladionica vam omogućava da zadržite svoj uplaćeni iznos u kriptovaluti cijelo vrijeme. Ovakve kladionice nude samo isplate nazad u kriptovalute .

Koje su prednosti online kladionica koje prihvataju kriptovalute za sportsko klađenje

Kao što je ukratko spomenuto, postoje ključne prednosti korištenja kriptovaluta kao sredtva online plaćanja. U suštini, kriptovalute omogućavaju brzo povlačenje, niže naknade i veliki stepen fleksibilnosti vaših depozita i isplata.

 Vrijeme obrade je brže

Glavna karakteristika većine kriptovaluta je da se transakcije izvršavaju bez posrednika. Kada pošaljete svoj novac u kladionicu, ne postoji banka ili treća strana za obradu transakcije. Ovo ih čini jednim od najbržih za povlačenja novca sa sajtova za online klađenje . Na taj način, brzina izvršenja je bez premca, posebno kod Bitcoin Lightninga koji ima nabrže i najjftinije transakcije

 Vrlo niske naknade

Kao i kod povećane brzine, kriptovalute dolaze s vrlo niskim naknadama. Nabrži i najjeftiniji je Bitcoin preko Lightninga sa nevjerovatno niskim naknadama i instant transakcijama .

 Sigurnost i transparentnost na Blockchainu

Jedan od glavnih revolucionarnih aspekata kriptovalute je blockchain. Iako svaka kriptovaluta obično ima svoj blockchain, uobičajena je činjenica da se sve tamo snima i da je zauvijek dostupno javnosti. Niko ne može osporiti vašu transakciju.

 Brza registracija na svaku kripto kladionicu

Decentralizovana i anonimna priroda kriptovaluta omogućava ultrabrzu registraciju. U kripto kladionicama, ne morate prolaziti kroz procese KYC verifikacije da biste potvrdili svoj račun; sve što trebate imati je adresa e-pošte i možete kreirati svoj račun u samo nekoliko sekundi.

 Niži depoziti i viši limiti povlačenja

Partneri za obradu plaćanja vezuju kladionice s ograničenjima. Kripto transakcije se izvršavaju bez posrednika; možete imati depozite od samo jednog dolara i što je najbolje, obično nema ograničenja za iznose povlačenja.

 Bezbrižna povlačenja

Jednom kada potvrdite svoje povlačenje, bukvalno je potrebno nekoliko sekundi da se vaši prihodi prebace u vaš lični novčanik. Da, još uvijek morate čekati odobrenje od kladionica koje prihvaćaju kriptovalute. Ali, u poređenju sa konvencionalnim kladioničarima, obično je mnogo manje vremena za obradu vaše transakcije . Ipak, imajte na umu da ponekad kladionica zna da ručno obrađuju isplate. To znači da ćete možda ipak morati čekati dan ili dva.

 Vrhunski nivo privatnosti

Pseudonimna priroda načina na koji kriptovalute rade pruža nečuven nivo privatnosti. Nikada ne dijelite nikakve lične podatke osim vaše lične adrese za svaku kriptovalutu . Sve dok ovo dvoje nije povezano, potpuno ste anonimni.

Imajte na umu da će konvencionalne kladionice koje nude kriptovalute kao metodu plaćanja i dalje zahtijevati KYC verifikaciju, posebno prilikom isplata.

✔  Možete se kladiti s bilo kojeg mjesta

Gotovo sve kriptovalute su decentralizirane, što znači da nisu vezane za određenu jurisdikciju. Stoga, osim nekih izuzetaka, nikakvi zakoni vas ne sprečavaju da im pristupite, čak i ako su tradicionalne kladionice zabranjene u vašoj zemlji.

To znači da možete pristupiti i koristiti bilo koju od najboljih kladionica za klađenje koje prihvaćaju kriptovalute iz gotovo bilo kojeg mjesta na svijetu.

Kako koristiti kriptovalute za plaćanje na online kladionicama?

Evo nekoliko koraka koji se obično prate prilikom korišćenja kriptovaluta za plaćanje na online kladionicama:

  1. Izbor online kladionice: Prvo, pronađite online kladionicu koja podržava kriptovalute kao metod plaćanja. Nisu sve kladionice omogućile ovu opciju, pa budite sigurni da pronađete onu koja vam odgovara.Pogledajte našu listu online kladionica koje prihvataju kriptovalute kao metodu plaćanja
  2. Kreiranje naloga: Registrujte se na online kladionicu i kreirajte nalog. U procesu registracije, obično ćete morati da pružite osnovne informacije kao što su ime, adresa e-pošte i možda neki identifikacioni dokumenti, u zavisnosti od politike kladionice.
  3. Verifikacija naloga (opciono): Neke online kladionice zahtevaju dodatnu verifikaciju naloga kako bi potvrdile vaš identitet pre nego što vam omoguće da koristite kriptovalute za plaćanje. Ovo može uključivati slanje skeniranih identifikacionih dokumenata.
  4. Odabir kriptovalute: Kada ste prijavljeni na svoj nalog, obično ćete imati mogućnost da odaberete kriptovalutu koju želite da koristite za plaćanje. Najpopularnije kriptovalute koje podržavaju online kladionice uključuju Bitcoin (BTC) i još neke druge.
  5. Depozit sredstava: Nakon što odaberete kriptovalutu, sledite uputstva za depozit sredstava na svoj nalog. Ovo obično uključuje slanje određene količine kriptovalute na jedinstvenu adresu ili QR kod koji pripada vašem nalogu na kladionici.
  6. Potvrda transakcije: Nakon što pošaljete sredstva na svoj nalog, transakcija će biti obrađena. Ovisno o brzini blokova kriptovalute koju koristite, ovo može potrajati nekoliko minuta do nekoliko sati.
  7. Korišćenje sredstava za klađenje: Kada se sredstva pojave na vašem nalogu na kladionici, možete ih koristiti za klađenje na različite sportske događaje ili igre koje su dostupne na platformi.
  8. Isplata dobitaka (opciono): Ako imate sreće i osvojite neku opkladu, možete zatražiti isplatu dobitaka u kriptovaluti. Proces isplate će obično zahtevati unos iznosa i vaše adrese kriptovalute na koju želite da primite sredstva.

Pre nego što počnete da koristite kriptovalute za plaćanje na online kladionicama, uvek se uverite da razumete politiku kladionice, kao i procese depozita i isplate. Takođe, imajte na umu da je korišćenje kriptovaluta za plaćanje u online kladionicama povezano sa određenim rizicima, kao što su promene cena kriptovaluta i sigurnosni rizici.