1326 sistem

Ovo je varijanta Paroli sistema i može se koristiti praktički za bilo koju igru.
Sistem se bazira na pretpostavci da ćete dobiti 4 puta za redom.

Za igru potrebno je prvo odrediti osnovnu jedinicu uloga. Nakon toga stavljate okladu od jedne jedinice u prvoj rundi, pa 3 jedinice u drugoj rundi, 2 jedinice u trećoj rundi i 6 jedinica u četvrtoj rundi.

Primjer: ako vam je osnovna jedinica uloga 2€, tada u prvoj rundi stavljate okladu od 2€. Ako dobijete na 4€ dobitka dodate još 2€ u drugoj rundi. U trećoj rundi imate na stolu 12€ dobitka, te maknete 8€ i ostavite kao sljedeći ulog 4€. U zadnjoj četvrtoj rundi na stolu imate 8€ dobitka i na to dodate još 4€. Ako i četvrtu rundu dobijete imate 24€ na stolu, što je sve čisti profit.

Iako se na prvi pogled ovaj sistem čini kompliciranim, u biti je vrlo jednostavan. Cijela ideja sistema je da se igra na dobitnički niz i da se pri tome dio profita vadi kako bi se smanjila rizičnost i eventualni gubitci. Zbog toga je ovaj sistem dobar za sve one koji imaju averziju prema velikom riziku.

A što se događa ako nemate sreće i ne uspijete izgurati 4 pobjede u nizu?
Ako padnete u prvoj rundi gubite 2€ (ako je osnovna jedinica 2€). Ako padnete u drugoj rundi gubite 4€, a u trećoj ste čak na dobitku 4€, jer ste izvadili dio profita – 8€. Ako padnete u četvrtoj rundi onda ste na nuli.

Kao što se vidi gubitci su relativno mali (ili ih čak ni nema), u usporedbi s dobicima ako se pobijedi 4 puta za redom, tj. riskirate gubitak od 4€ za profit od 24€.