Martingale sistem

Martingale je jedan od najpoznatijih, najjednostavnijih, ali i najlošijih sistema. Može se koristiti za bilo koju igru koja isplačuje 1:1, kao što su rulet, blackjack, baccarat, itd.
Princip djelovanja mu je vrlo jednostavan, a sastoji se u tome da se ulog poduplava nakon svake gubitne oklade, sve dok se postigne dobitak nakon čega se ulog vraća na početnu vrijednost. Duplanjem se postiže to da se pobjedom vraćaju svi prethodni gubitci plus dobitak koliko iznosi početni ulog.

Teoretski s ovim sistemom je nemoguće izgubiti, jer nijedan gubitnički niz ne može trajati u nedogled. Ali u praksi su stvari puno drugačije. Duplanjem uloga nakon svake izgubljene oklade, veličina uloga se vrtoglavo povečava. Pa ako se krene sa ulogom od samo 1€, već nakon 10 gubitničkih oklada se ulog povećao preko 500 puta (1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512) i iznosi 512€, a ukupno do tada je uplačeno 1023€. Što znači da je za primjenu ovog sistema potrebna ne velika nego ogromna banka.

Ali niti ogromna banka ne pomaže kod ovog sistema jer casina protiv njega bore na vrlo jednostavan i učinkovit način, a to je postavljanje maksimalne visine uloga. Tako da igrač ne može duplati sve dok ne postigne pobjedu nego samo dok ne dostigne visinu maksimalnog uloga, a to ima za posljedicu da igrač ne može povratiti prethodne gubitke. Zbog toga je ovaj sistem iznimno opasan i proizvodi velike gubitke.

 

10 Euro Bonus besplatna okladaT & C Apply
Bonus dobrodošlice za nove korisnike 100 EURT & C Apply