Baccarat

Baccarat

Ako ste ljubitelj James Bonda, onda ste vrlo vjerovatno već čuli za Baccarat, a možda ga i znate igrati, jer je to omiljena igra tajnog agenta 007. Baccarat okružuje aura ekskluzivnosti, jer je to igra koju najčešće igraju bogataši i aristokracija, što se vidi i po tome što baccarat stolovi u casinu obično imaju vrlo visoki minimum za igru, koji ponegdje iznosi i 100€. Srećom u online casinima taj minimum počinje već od 0.1€, te si svatko može priuštiti da zaigra tu aristokratsku igru.

Baccarat pravila

 

Baccarat je kartaška igra koja se igra sa standardnim špilom od 52 karte (najčešće 6 ili 8 špilova), a cilj igre je predvidjeti čija će ruka pobijediti (igračeva ili bankareva). Ruka čija je vrijednost bliža broju 9 je dobitna.
Karte u baccaratu imaju drugačiju vrijednost nego u drugim igrama, pa je tako:

 • Karte od 2 do 9 imaju vrijednu koja i stoji na njima… dakle 2 vrijedi 2, 3 vrijedi 3, itd.
 • 10, dečko, dama i kralj imaju vrijednost 0
 • As ima vrijednost 1

Posebno je zanimljiv način određivanja vrijednosti ruke kod baccarat igre. U baccaratu nije moguće imati veću vrijednost od 9 tj. dvoznamnkastu vrijednost, pa ako igrač postigne vrijednost veću od 9 prva brojka se jednostavno briše, a druga brojka postaje vrijednost ruke. Npr. ako igrač dobije 15, onda se 1 briše, a njegova ruka dobiva vrijednost 5.

Baccarat je igra između IGRAČA (Player) i BANKARA (Banker). Igra počinje tako da igrač i bankar dobiju po dvije karte, odredi se vrijednost njihovih ruku, a zatim se na osnovu točno određenih pravila određuje daljnji tijek igre. Ta pravila su:

 • Ako igrač ili bankar imaju ukupni rezultat 8 ili 9 tada ne uzimaju ni jednu dodatnu kartu.
 • Ako igrač ima ukupni rezultat 5 ili manji tada uzima dodatnu kartu, a u protivnom staje (ne uzima kartu).
 • Ako igrač staje, tada bankar uzima kartu ako je njegov rezultat 5 ili manje. Ako igrač uzima kartu, tada se koristi tablica dolje po kojoj se odlučuje da li bankar uzima još jednu kartu ili ne.
Baccarat pravila

Iako se ova pravila čine dosta kompliciranim, igrač ih u biti niti ne mora znati, jer igru vodi djelitelj, koji slijedi gore navedena pravila. Sam igrač ne donosi u igri nikakve odluke osim onih da li će se kladiti na igrača, bankara ili neriješeno.
Oklade na bankara imaju nešto veću šanse pobijede, jer bankar pobjeđuje u 45.84% slučajeva, igrač u 44.61%, a u 9.55% slučajeva biva neriješeno. Zbog toga se na pobjedu bankara plača provizija, najčešće u iznosu 5%, tj. isplata je 0.95:1. Isplata na pobjedu igrača je 1:1.

Ukoliko igra završi neriješeno, oklade na igrača i bankara se vraćaju, a oklade na neriješeno se isplačuju 8:1. To je veoma loša isplata jer je šansa za neriješeno 9.55%, pa oklade na neriješeno imaju prednost kuće od čak 14.36%, te se stoga ne preporučuje kladiti na neriješeno u baccaratu. Prednost kuće na okladu na bankara je 1.06%, a na igrača je 1.24%.

 

 

Baccarat savjeti

Ovo su savjeti koje je dao jedan od najpoznatijih igrača baccarata, Lyle Stuart:

 • Nikada ne igraj kada si umoran.
 • Nikada ne igraj kada si nesretan.
 • Nikada nemoj zaboraviti da je jedini način da odeš sa dobitkom, taj da se ustaneš od stola i odeš. Otiđi dok si u prednosti. Ne iskušavaj sreću igrajući predugo.
 • Nikada ne podupiri lošu sreću. Ako stvari ne idu dobro, ustani i otiđi. Uvijek se možeš vratiti.
 • Nikada ne igraj protiv trenda. Ako Igrač ili Bankar pobijede tri puta zaredom, kladi se na taj pobjednički niz ili se nemoj uopće kladiti.
 • Uvijek zapamti da je baccarat igra tipa “pismo ili glava”. Stoga nemoj gubiti glavu.
 • Nemoj zaboraviti da casino ovisi o tome da izgubiš kontrolu nad sobom. Prevari ih. Uzmi novac i bježi.

 

Gde igrati Baccarat online za prave pare

 

€1500 Bonus dobrodošliceT & C Apply
1000 € ukupnog bonusa T & C Apply
Bonus dobrodošlice za nove korisnike 100 EURT & C Apply