Što je rakeback?

Online poker sobe zarađuju tako da automatski uzimaju dio od pota (novca koji se nalazi na virtualnom stolu i koji se sastoji od uloga igrača) u svakoj partiji. Taj se novac naziva rake. Najčešće ga se može vidjeti izuzetog od pota i prikazanog na vrhu stola za vrijeme partije. Obično rake iznosi 5% od svakog pota.Igrajući samo nekoliko stotina dijeljenja mjesečno, igrač može akumulirati veliki novčani iznos. Većina igrača ne zna da može izvrsno profitirati uz povrat rake-a i da upravo to može učiniti razliku koja će gubitnika pretvoriti u pobjednika.Nemojte i vi biti jedan od onih neobaviještenih igrača i igrati na nekoj od stranica bez rakebacka, jer si na taj način drastično smanjujete prihod!

88$ BONUS BEZ DEPOZITA T & C Apply

Kako se računa rakeback?
Postoje tri osnovne metode za izračunavanje rake-a:

1. Metoda podijeljenih karata:
Ako su igraču podijeljene karte, on sudjeluje u rake-u, bez obzira da li je uložio neki iznos u samu pot ili nije. Dakle, čak ako je odmah odbacio karte, bez da je išta uložio, dobiva rake. Ako npr. rake u određenoj partiji iznosi $3, a 6 igrača igra, tada rake za svakoga iznosi po $0.50.
Ako je igrač uložio neki iznos u pot on sudjeluje u povratu rake-a. Svi igrači koji su sudjeluju dobivaju jednak iznos povrata rake-a. Ako npr. pot u određenoj partiji iznosi $60, a rake koji se uzima iznosi $3, tada i igrač koji je sudjolovao sa samo $2 u tom potu sudjeluje i u povratu rake-a u jednakom omjeru sa svim igračima koji su sudjelovali sa većim ulozima u toj partiji.Primjeri: Eurobet, Hollywood, Ultimate Bet, Betfair

3. Metoda proporcionalne raspodjele:
Igraču se rake izračunava ovisno o iznosu s kojim sudjeluje u potu. Ako nije sudjelovao u potu tada ne sudjeluje ni u rake-u. Ako npr.u potu od $60 rake iznosi $3, a igrač je sudjelovao sa $2, tada je njegov dio rake-a (2/60*$3) ili $0.10. Primjeri: Absolute, Doyles

Da li je bitno koju vrstu pokera igram?
Ne. Igrač može igrati Limit Hold’em, No Limit, Omahu, Stud. Rakeback će dobivati neovisno o vrsti igre.

Kako mogu izračunati koliki rake plaćam?
Približan mjesečni iznos rake-a igrač može odrediti po slijedećoj formuli:
Broj ruku odigranih na sat = A
Prosječan rake – prosječna veličina pota x 5% (do max $3) = B
Broj igrača za stolom = C
Broj odigranih sati na dan = D
Broj dana u kojima je igrač igrao u mjesecu = E
Broj stolova koje igrač igra istovremeno = F

Totalni rake koji igrač plaća mjesečno = (AxBxDxExF) podijeljeno sa C

Koliko rakebacka igrač može očekivati mjesečno?
Iznos mjesečnog rakebacka varira od igrača do igrača. Ovisi ponajviše o tome koliko često igrač igra, koliko veliki limit igra i koliko stolova igrač igra odjednom. Sve to utječe na iznos rake-a koji igrač plaća, a time i na iznos rakebacka.

Primjeri:
Igrač plaća $500 na mjesec putem rakea = $6000 na godinu. $6000 x 25% rakebacka = $1500 rakebacka igraču na godinu.
Igrač plaća $1000 na mjesec putem rakea = $12.000 na godinu. $12.000 x 30% rakebacka = $3600 rakebacka igraču na godinu.

Neki siteovi odbijaju bonuse od igračevog rake-a.

Ovo možete izračunati pomoću našeg rakeback kalkulatora.

Dobiva li igrač rakeback i za naknade (entry fee) koje plaća za sudjelovanje na multi i sit and go turnirima ? Neke poker stranice dodaju naknade za turnire igračevom rakeu, a neki siteovi ne.

Kako igrač može znati koliko ste rake-a platili poker stranici?
Pokerica.net dobiva podatke o tome koliko su rake-a igrači napravili. Igrač registriran na našem portalu se može redovito informirati koliko je rake-a ostavio pojedinom siteu. Podaci o rake-u se redovito mijenjaju na temelju informacija koje nam poker stranice šalju.

Kamo ide ostatak novca?
Provizija koju pokerica.net dobije od toga što igrač, na temelju njihove preporuke, započne igrati na nekoj poker stranici je oko 5% od igračevog rake-a.
Dio novca koji se ne vraća igraču putem rakebacka ide za troškove oglašavanja, troškove održavanja i dr.

Može li igrač pratiti svoj rake?
Da. Svaki igrač može redovito pratiti svoju rake statistiku nakon što se registrira na pokerica.net portal u podizborniku Korisnik.

Ako igrač igra na različitom računalu od onoga na kojemu je originalan račun otvoren, utječe li to na njegov povrat rakea?
Ne. Igrač i dalje preko svog računa na poker stranici dobiva povrat rake-a. Znači, igrajući na bilo kojem računalu na svijetu, koristeći svoj račun, možete dobivati svoj rakeback.